Parodontologija stomatološka ordinacija Banja Luka

Odlično zubni mostovi stomatološka ordinacija: Stomatološka ordinacija „Dr Čavić“ je sa Vama od 2006. godine i od tada smo posvećeni zdravlju Vaših zuba i Vašem osmijehu. Naš stručni tim, vrhunski kvalitet usluge i moderno uređen ambijent, dali su najbolje rezultate u radu sa pacijentima, koji nam konstantno ukazuju povjerenje, a na koje mi odgovaramo predanim timskim radom i velikom posvećenošću svakom pacijentu. Upravo to je ono što nas izdvaja od ostalih, što je učinilo da trajemo godinama i što nas motiviše da iz dana u dan budemo sve bolji. Otkrij dodatno detalji na stomatoloska ordinacija Banja Luka.

Trajnost: Vaši zubni implantati bi trebali trajati doživotno. Jednom kada se integrišu s kosti, ostat će na svom mjestu sve dok ste dobrog oralnog zdravlja. Pravilna oralna higijena ključna je da ostanu zdravi i jaki cijeli život. Tradicionalne opcije zamjene zuba kao što su zubni mostovi i proteze su mnogo manje izdržljive jer se oslanjaju samo na usisavanje, ljepilo ili preostale zube da ih drže na mjestu. Udobnost: Nadoknade zubnih implantata su udobnije za nošenje od tradicionalnih proteza i mostova. Neće dodatno opteretiti preostale zube niti će iritirati vaše desni. Vaša restauracija je sigurno pričvršćena za implantate u viličnoj kosti i neće zahtijevati adhezive ili druge proizvode da bi ih zadržali na mjestu.

Abiotik tetraciklin izaziva sive zube kod dece čiji se zubi još razvijaju. Antibakterijske vodice za ispiranje usta koje sadrže klorheksidin ili cetilpiridinm hlorid također može obojati zube. Neki antihistaminici, antipsihotici i lijekovi za krvni tlak uzrokuju mrlje na zubima, kao i željezo i višak fluora. Ako izbjeljivanje ne pomogne, pitajte svog stomatologa o vezivanju zuba, pri čemu se na zube nanosi materijal boje zuba.

Vaše dijete bi trebalo posjetiti zubara do svog prvog rođendana. Rana preventivna njega dugoročno štedi novac. Izvještaj CDC-a pokazuje da su troškovi stomatološke njege skoro 40% niži u periodu od 5 godina za djecu koja posjećuju zubara do 5 godina. Vaš stomatolog može predložiti kada bi vaše dijete trebalo početi koristiti vodicu za ispiranje usta. Moraćete da sačekate dok on ne zna kako da to ispljune. Bebe se rađaju sa svim zubima – ne možete ih vidjeti jer su skrivene u desnima. Mliječni zubi počinju da se probijaju kroz desni oko 6. mjeseca, ali je važno započeti dobru oralnu njegu odojčadi i prije izbijanja prvog zuba. Iz zdravih desni nastaju zdravi zubi. Obrišite bebino desni mekom krpom za pranje nakon hranjenja. Ovo pomaže u uklanjanju bakterija koje mogu uzrokovati karijes.

Rezultati koje ćete dobiti od izbjeljivanja zuba zavise od toga kakvi su vam zubi bili kada ste počeli. Neki ljudi misle da izbjeljivanje briše svu štetu koju su nanijeli svojim zubima tokom svog života, ali suprotno je istina: što ste se bolje brinuli o svojim zubima, to su rezultati veći. Što ste više održavali redovne preglede kod stomatologa, redovno četkali i čistili koncem, i izbjegavali oštećenja i promjenu boje, to će vaši zubi biti bjelji nakon usluge izbjeljivanja zuba.

Jedite pametno. U svakom uzrastu, zdrava ishrana je neophodna za zdrave zube i desni. Dobro izbalansirana ishrana od cjelovite hrane – uključujući žitarice, orašaste plodove, voće i povrće, te mliječne proizvode – pružit će sve nutrijente koji su vam potrebni za zdrave zube i desni. Neki istraživači vjeruju da omega-3 masti, koje se nalaze u ribi, također mogu smanjiti upalu, čime se smanjuje rizik od bolesti desni.

Oralna hirurgija je grana stomatologije koja se bavi hirurškim postupcima u usnoj šupljini, čeljusti i lica. Oralni hirurzi obavljaju različite zahvate, uključujući vađenje zuba, ugradnju dentalnih implantata, korekciju anomalija čeljusti, uklanjanje cista i tumora u ustima i druga kirurška rješenja za probleme u usnoj šupljini. U našoj ordinaciji pružamo sve vrste oralnohirurških usluga. Vrhunska stručnost, ozbiljan pristup svakom problemu te dobar plan terapije, garancija su uspjeha kod svakog pacijenta. Pronađi više informacije u drcavic.com.